top of page

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη είναι η καλύτερη νεαρή σεφ της Μεσογείου !Η ημιτελική φάση του έγκριτου παγκόσμιου διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Yearπου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ ανέδειξε νικήτρια τη νεαρή Κωνσταντίνα Βούλγαρη, σεφ του εστιατορίου «Pelagos Sea Side». Στην τρίτη τη φάση των τοπικών προκλήσεων η Κων/να συμμετείχε με το Νίκο Μαυρόκωστα, sous chef στο «Kastri bistro» και 8 ακόμα νέους σεφ από την περιφέρεια της Μεσογείου, οι οποίοι διακρίθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες στην διαδικασία του προ- ημιτελικού του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Year. Η τριάδα της κριτικής επιτροπής αποτελούνταν από τους σεφ Νίκο Ρούσσο, Ismet Saz και Haim Cohen που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της δοκιμής και κριτικής των πιάτων των 10 διαγωνιζόμενων.

Το νικητήριο πιάτο ήταν αυτό που ανταποκρινόταν σε μεγαλύτερο βαθμό στα κριτήρια των λεγόμενων «Χρυσών Κανόνων» που αφορούν τα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την αισθητική και το μήνυμα που περνούσαν οι συμμετέχοντες. Το πιάτο που παρουσίασε η Ελληνίδα νικήτρια ήταν πέρδικα μαγειρεμένη σε οινολάσπη vionger με μουσελίν παστινάκη και σαλάτα αμπέλου. Η σαλάτα αποτελούνταν από αμπελοβλάσταρα, αμπελοκορφάδες, αβγό ορτυκιού, ασκορδουλάκους, κρίταμο και κίτρινο παντζάρι και ήταν μαριναρισμένη με αγουρίδα και έλαιο από τα κουκούτσια σταφυλιών.

Αναφορικά με το τι θέλει να εκφράσει με το πιάτο της η Κων/να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με απόλυτη βεβαιότητα ένα πιάτο επιβάλλεται να είναι νόστιμο, να έχει καλές πρώτες ύλες, τα υλικά να είναι μαγειρεμένα έτσι ώστε να δίνουν το καλύτερο δυνατό θρεπτικό αποτέλεσμα και η παρουσίασή του να είναι πραγματική… ξελογιάστρα. Αλλά για’ μένα το βασικό χαρακτηριστικό είναι να μπορεί να διηγηθεί μια ιστορία και η δική μου ιστορία εκφράζεται στα λόγια της Hellen Keller στα οποία λέει ότι τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορούν να ειδωθούν ή να τα αγγίξεις. Πρέπει να τα νοιώσεις με την καρδιά σου. Δηλαδή η δύναμη της γεύσης να μπορεί να ξυπνήσει μνήμες ή να αποτυπωθεί στη μνήμη και να είναι λόγος αναζήτησης. Η σιγουριά της επιτυχίας λοιπόν σε ένα πιάτο είναι να μπορεί να πηγάζει από τις ρίζες της καρδιάς».Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο, ως οι επίσημοι φιναλίστ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στους τελικούς στο Μιλάνο. Σε κάθε φιναλίστ θα ανατεθεί και ένας «Chef Mentor» – μέλος από την περιφερειακή επιτροπή κριτών, ο οποίος θα παρέχει στο νέο σεφ προτάσεις για να βελτιώσει το πιάτο που φέρει την υπογραφή του και θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την τελική φάση. Τον Ιούνιο του 2018, 21 νέοι σεφ – φιναλίστ, θα συγκεντρωθούν στο Μιλάνο για την τελική φάση του διαγωνισμού από το S. Pellegrino. Οι σεφ θα διαγωνισθούν για τον τίτλο του S.Pellegrino Young Chef 2018. Τον τελικό νικητή θα επιλέξει το διεθνές πάνελ κριτών που αποτελείται από τους λεγόμενους Seven Sages.Σημειώνουμε τέλος ότι ο διαγωνισμός φέτος διευρύνεται χρονικά περιλαμβάνοντας ένα ευρύτερο φάσμα αναζήτησης νέων ταλέντων. Η διάρκεια του διαγωνισμού επεκτείνεται στους 18 μήνες, ξεκινά δηλαδή φέτος και ολοκληρώνεται του χρόνου με τους προκριματικούς και τους τοπικούς διαγωνισμούς και κορύφωση τον μεγάλο τελικό που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2018. Η διευρυμένη διάρκεια του διαγωνισμού έχει σκοπό να δοθεί στους φιναλίστ περισσότερος χρόνος συνεργασίας με τον σεφ – μέντορα που θα τους ανατεθεί, τελειοποιώντας το πιάτο – κατατεθέν τους, εξελίσσοντας παράλληλα τις ικανότητές τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον τελικό.


Πηγή : Ελευθερία Βασιλειάδη olivemagazine.gr


Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Created by Xperience More

bottom of page